Stormschade? Hoe gaat u er mee om?

Stormschade kan aardig in de papieren lopen, zeker als u de verzekeringsprocedure niet goed volgt. Daarom geven wij vijf tips om die stormschade zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Het eerste wat u doet als u schade ontdekt, is proberen deze zoveel mogelijk te beperken. Ga na wat er precies is gebeurd en probeer te voorkomen dat er geen verdere schade kan ontstaan. Mocht uw verzekeraar erachter komen dat u dit onvoldoende hebt gedaan, dan kan die besluiten om te gaan korten op uw uitkering.

2. Breng de situatie in beeld: maak foto's. Op deze manier versoepelt u het verzekeringstraject. Noteer hierbij de datum en het tijdstip van de opgelopen schade. Het helpt natuurlijk als u ook foto's kunt laten zien van voor het schade-incident. Het kan dan ook handig zijn om op voorhand al foto's te maken van bijvoorbeeld uw auto, tuinhek of dak.

3. Neem meteen contact met ons op om de reparatie te begroten. Bij schades boven de € 500,- schakelen wij meestal een expert in. "Die gaat nauwkeurig inventariseren wat wel en niet aan schade is opgelopen, zodat misverstanden worden voorkomen."

4. Schadeformulieren kunnen door de verzekerde en/of ons worden ingevuld.  Op deze manier kunt u dit zelf via internet snel doorgeven.

5. Weet u het even niet meer; schakel ons in om u te helpen! Daar zijn we namelijk voor. "Mocht u bijvoorbeeld geen aannemer weten, dan weten wij er ongetwijfeld wel een." Daarnaast kunnen wij u meerdere interessante tips en hulp geven alsmede de schade-uitkering snel voor u verzorgen.

 

Modal Title

Any content could go in here.

×