Scheiden? Denkt u aan uw pensioen!

Afspraken over de kinderen, de inboedel, alimentatie en noem het maar op: na een scheiding moet er van alles vastgelegd worden. Maar wist u dat u ook afspraken moet maken over de verdeling van het pensioen?

Uit recent onderzoek van Motivaction - dat in opdracht van Mijnpensioenoverzicht.nl is uitgevoerd – blijkt dat maar liefst 45% van de gescheiden mannen en vrouwen hiervan niet op de hoogte is. En dat kan u zomaar heel veel geld kosten.


Bent u goed voorbereid op uw pensioen?

Een erg populair onderwerp is het niet. Toch loont het om op tijd bij uw pensioen stil te staan. U wilt toch ook graag van uw oudedag genieten? Dan is het aan te raden u eens in dit onderwerp te verdiepen. Weet u bijvoorbeeld wanneer u (naar verwachting) de aow-leeftijd bereikt? En hoeveel pensioen u tot nu toe precies hebt opgebouwd? Of wat een scheiding voor invloed heeft op uw pensioen?


Gelijke verdeling na een scheiding 

Vooral veel vrouwen zijn van dit laatste punt niet op de hoogte: zij weten niet dat een scheiding invloed heeft op het opgebouwde pensioen van beide partners. Daarom is het belangrijk hier tijdens een scheiding het een en ander over vast te leggen. Indien uw ex-partner en u bijvoorbeeld in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, heeft u na de scheiding beiden recht op de helft van het ouderdomspensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk.

Voorwaarde 

Voorwaarde is echter wel dat de scheiding binnen twee jaar na dato bij de desbetreffende pensioenfondsen gemeld wordt. Doet u dit niet? Dan verloopt de uitbetaling van het pensioen niet meer automatisch via de pensioenuitvoerder en kunt u veel geld mislopen. U behoudt het recht op dit pensioen, maar moet dit mondeling met uw ex-partner regelen. Dit kan tot vervelende situaties leiden.

Kortom: sta na een scheiding stil bij uw pensioen en geef de scheiding tijdig door aan de pensioenuitvoerder!

 

 

Modal Title

Any content could go in here.

×