Particulier

Denk bij het gaan samenwonen ook eens aan uw adviseur!

Als u met uw partner gaat samenwonen heeft u wel andere dingen aan uw hoofd dan het regelen van uw verzekeringen. Toch doet u er verstandig aan de verzekeringen van u en uw partner aan te passen aan de nieuwe situatie.

Als u samen uw huis gaat delen, voegt u in feite twee huishoudens samen. U heeft dan allerlei zaken dubbel. Dat kan soms handig zijn, maar wat overbodig is doet u van de hand. Maar hoe zit dat met uw verzekeringen? Bij sommige verzekeringen is het absoluut niet handig om ze dubbel te hebben. Het is meestal voordeliger om één van beide verzekeringen op te zeggen en de andere verzekering aan te passen aan de nieuwe woonsituatie. Voor sommige verzekeringen is dit zelfs verplicht.

Over het algemeen kunt u een lopende verzekering niet zomaar opzeggen. Maar voor samenwonen of trouwen maken de meeste verzekeringsmaatschappijen een uitzondering. Meestal wordt de eerst afgesloten verzekering aangehouden. Wilt u de andere verzekering, dan dient u de verzekeraar hier nadrukkelijk om te vragen.

Heeft u plannen om samen te wonen. Neem dan eerst contact op met ons. Samen met u en uw partner lopen wij de verzekeringen door en zorgen we ervoor dat ze perfect op uw nieuwe situatie worden afgestemd.

Bent u geïnteresseerd? 

Neem dan contact op voor een afspraak of een offerte.
 

Modal Title

Any content could go in here.

×