Dit betekent arbeidsongeschiktheid voor u

Er zit een verschil in de financiële gevolgen van arbeidsongeschikt raken wanneer u als werknemer in loondienst bent of wanneer u ondernemer bent van uw eigen bedrijf.

Als u als werknemer arbeidsongeschikt raakt, kan het zijn dat u na verloop van tijd weer terug komt op de werkvloer en uw eigen werk weer oppakt. Maar het kan ook zijn dat er moet worden gekeken naar een andere (passende) functie of dat het helemaal niet meer mogelijk is om te werken. In welke mate u ook arbeidsongeschikt bent verklaard, u bent in ieder geval (deels) via uw werkgever verzekerd voor het ontvangen van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid.

Raakt u als ondernemer arbeidsongeschikt, dan kan het zijn dat u uw eigen beroep niet meer kunt uitvoeren en iets heel anders moet gaan doen. Misschien zijn er mogelijkheden binnen uw eigen bedrijf om een andere taak uit te voeren, maar het kan ook zijn dat u volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard. Voor u als ondernemer bent u niet automatisch verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dus dat u geen inkomen ontvangt als u niet kunt werken. Immers u valt niet onder de verzekering van een werkgever. Wel kun u het verzekeren van uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid zelf regelen.

 

Wat als u werknemer bent…

 

Wat als u ondernemer bent…

 
 
 
 

Modal Title

Any content could go in here.

×